Blogs - Sestra
HSV IPhone App
13 juni, 2019

Een bijzondere wolk

Tijdens het schrijven van mijn nieuwe boek De dromer en het slangenmeisje probeerde ik het me voor te stellen: die wolk in de woestijn, tijdens de uittocht van Egypte. Is het een witte wolk, een wolk van slierten?
11 juni, 2019

Meer begrip

Ik heb er wekelijks mee te maken. Maar jij kent ze ook uit je omgeving. Of je hebt het zelf meegemaakt. Een scheiding, die voor een van de partners, als donderslag bij heldere hemel komt.
6 juni, 2019

Liefde overwint

Soms gebeurt er opeens een klein wonder. Zoals afgelopen week. Over een pad vlak bij onze flat kwam een man zwaar leunend op een kruk mijn kant op strompelen. ‘Wat een mooi hondje!’ zei hij.
28 mei, 2019

De keerzijde van groei

In 2016 was ik met mijn gezin in Parijs en keek ik mijn ogen uit in en rondom de Notre Dame. Misschien kwam het daardoor dat de beelden van die brandende kathedraal laatst me zo raakten.
21 mei, 2019

Eshet chayil

De maand mei 2019 zullen we ons vast herinneren als de maand waarin bijzondere vrouwen zijn overleden. Op 4 mei, vlak voordat wij de doden van de oorlog herdachten, overleed Rachel Held Evans.
16 mei, 2019

Ik zie jou

Ik heb het me zeker al honderd keer afgevraagd. En het me minstens zo vaak voorgesteld. Hoe het zou zijn om onzichtbaar te zijn. Want dat lijkt me wel wat. Stel je eens voor wat een mogelijkheden dat biedt…
14 mei, 2019

Genieten, een luxe?

Het is een prachtige morgen in april als ik met een kopje koffie in het zonnetje ga zitten en door mijn dagboek Hier aan zijn voeten blader. Ik loop twee maanden achter, maar wil de draad weer oppakken.
9 mei, 2019

Doen wat je blij maakt?

Fluitend stap ik in de auto. Dit was een leuke ochtend, want ik heb een goed gesprek gehad. De vragen die ik stelde, waren raak en mijn gesprekspartner was er duidelijk mee geholpen.
7 mei, 2019

Geloofsaccu

Laats reed ik op de speedbike naar huis. Een speedbike is een snelle fiets – een soort trapbrommer, zeg maar – waar mensen in de stad zich vaak aan ergeren. Maar ik reed tussen de weilanden, dus niemand had last van mij. Maar ik had wel ergens last van: enorme tegenwind.
Mijn Sestra