Blogs - Sestra
19 januari, 2021

Waarom huil je?

Niet zo lang geleden zag ik een kruikje van glas, gevuld met kleine pareltjes. De parels stonden voor onze tranen die God zorgvuldig bewaart in Zijn kruik. Psalm 56 vertelt ons dat iedere traan kostbaar is voor God.
5 januari, 2021

Meer

Ik ben niet echt van het minimalistische soort. Helemaal niet zelfs. (Waarom zou je tenslotte met minder of weinig genoegen nemen als er ook zoiets formidabels bestaat als meer?) Zodoende heb ik me niet voorgenomen om in 2021 te minderen. Ik ga voor méér.
22 december, 2020

Je bent het al!

Misschien heb jij het idee dat je hele leven een proces is waarbij je probeert te worden wie je bent en moeten er nog heel wat persoonlijke muurtjes afgebroken worden voordat je kunt doen waarvoor je bedoeld bent.
15 december, 2020

Voor het eerst alleen

Misschien zie je dit jaar als een berg tegen de kerstdagen op. Niet zozeer vanwege de betekenis van het feest, maar vanwege alle bijbehorende gezelligheid en huiselijkheid. Wat doe je met kerst als je leven op z’n kop staat?
8 december, 2020

Mag ik gelukkig zijn?

Er zijn van die momenten dat ik mij best schuldig kan voelen, wanneer ik voorspoed in mijn leven ervaar maar iemand anders nauwelijks het hoofd boven water kan houden. Dan tempert dat mijn geluksgevoel.
1 december, 2020

Zo duik je relaxed de kerstdagen in

Hoewel de geboorte van Jezus reden is voor dagen vol plezier en nabijheid, raken de feestdagen voor menigeen bedolven onder eindeloze diners, een uitgebreide voorbereiding en geweldig  gastvrouwschap.
24 november, 2020

Stil, té stil

Wie ben ik als alles verandert, vroeg ik mij een paar maanden geleden – in lockdown – af. De dagen kwamen en gingen. Bizar hoe snel de tijd kan gaan op een paar vierkante meter. Ik herontdekte mijn gezin.
17 november, 2020

Geboortegrond

Die zondag gingen we met z’n allen naar mijn ouderlijk huis. Iedereen was gekomen. We dronken een kopje thee en aten appeltaart, gebakken met de goudreinetten die gisteren nog onder de appelboom bij de weg lagen.
10 november, 2020

Singles’ Day

Ik voel me zéér vereerd. Er is namelijk iets buitengewoons ter ere van mij gedaan, zo ontdekte ik een uurtje geleden bij toeval. Iets wat nog fantastischer is dan een standbeeld van mij naast de Grote Drie der Nederlandse literatuur.
Mijn Sestra