Blogs - Sestra
HSV Kinderbijbel
15 oktober, 2019

Op ontdekkingsreis

Ik ben niet zo reislustig aangelegd. Of beter gezegd: totaal niet. En waarom zou ik ook willen reizen? Als ik de Toren van Pisa wil zien, kijk ik wel op Google. Voor een foto van mezelf bij het Vrijheidsbeeld is het fotoshoppen uitgevonden.
10 oktober, 2019

Rachels pijn

Als Rachel Jakob bij de put ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. In elk geval voor Jakob. Omdat hij de vader van Rachel, Laban, geen bruidsschat kan betalen, wil hij zeven jaar voor Rachel werken.
8 oktober, 2019

De zonnebloem

Het strookje gras dat we hebben geleend van het grasveldje voor de flat, staat in bloei. Minder fortuinlijk dan de rest van de planten was – zo leek het – de zonnebloem. De sterke plant was doorgebogen door de zware bloem.
3 oktober, 2019

Vluggertje

Welke zenuwlijer heeft het kerkdienstvluggertje bedacht: een dienst waarbij je met een uur weer buiten staat? Het stil gebed is met zijn pakweg zes seconden verworden tot een schietgebed.
1 oktober, 2019

Laat God zien

Regelmatig heb ik gesprekken met mensen die God nog niet kennen maar wel oprecht naar Hem op zoek zijn. Zo was er laatst een man die aan mij vroeg: ‘Sarianne, hoe kan ik God dan zien zoals jij Hem ziet?’
26 september, 2019

Gaan we vandaag?

Laatst las ik 'Gaan we vandaag?' van Racheld Held Evans. Jarenlang hield de combinatie van titel en cover me tegen. Die leek namelijk het antwoord op de vraag te ademen: ja. En bij mij is het vaak ‘nee’.
24 september, 2019

Adembenemend

Vol goede moed begin ik aan de klim. De gids heeft ons verteld dat het een pittige wandeling wordt, maar ach, de anderen lijken er niet beter aan toe te zijn dan ik ben. Wat zij kunnen, kan ik ook. Vooruit met de geit!
19 september, 2019

God is altijd dichtbij

Meer dan een halfjaar speelde ze niet meer buiten, nadat haar broertje uit huis geplaatst werd, een van de meisjes hier uit de buurt. Want ouders kunnen zomaar iedereen de schuld geven van wat er misging...
17 september, 2019

Curlingmoeder

Ik schaarde mijzelf altijd onder de relaxte moeders. Kind in de boom? Even zwaaien! Met een salto van de fiets duiken? Kusje erop en door. Van de kast naar de bank springen? Leuk filmpje maken voor later.
Mijn Sestra