Blogs - Sestra
I’ll push you
19 juni, 2018

Leven tot op de bodem

‘We kunnen altijd nog aan de botox,’ besloten vriendin en ik een poosje terug. Dat was een grapje natuurlijk. Maar bijna alles wat we gedaan en gegeten hadden die middag was slecht voor ons.
18 juni, 2018

Schatkist vol verhalen

Ik zit er weer. Aan de witte, houten plank die voor bureau doorgaat. Op de stoel waar ik zelfs nog repetities aardrijkskunde in heb geleerd. Mijn vingers duwen op de toetsen van m’n laptop.
15 juni, 2018

Los van je gedachten

Je gedachten komen en gaan, en in het ergste geval gaan je gedachten met je op de loop. Je springt als het ware op een trein van gedachten, zonder te beseffen dat je dat hebt gedaan.
14 juni, 2018

God ziet mij

Als klein meisje vond ik het geweldig: verstoppertje. Ik deed altijd mijn best om het beste verstopplaats te vinden. Nu, zo’n twintig jaar later, wil ik me soms nog steeds verstoppen. Voor God.
12 juni, 2018

Roze

‘Weet je, de baby is mijn buik is een meisje. Jullie krijgen een zusje!’ Eén seconde lang verschijnt er een glimlach op het gezicht van mijn zevenjarige zoon. Maar dan dringt het tot hem door.
12 juni, 2018

Grenzen stellen

Wie herkent het niet? Je leven is een voortdurende afwisseling van allerlei activiteiten. Je voelt je verantwoordelijk voor veel dingen. Je moet verschillende ballen in de lucht houden.
11 juni, 2018

Op winkelmissie

Als je sokken zijn versleten, alleen nog zwarte T-shirts met een of meerdere gaten hebt, je werkschoenen zijn opgedragen, weet je hoe laat het is: tijd om te winkelen. En dat vind ik niet echt leuk.
8 juni, 2018

Voor de dochters

Verbijsterd kijk ik naar de krantenpagina voor me. Mijn ogen scannen de letters wel, maar mijn hoofd kan onmogelijk begrijpen wat er nu eigenlijk wordt gezegd. Misschien zegt #JusticeforNoura je al genoeg.
7 juni, 2018

Bijzondere ontmoeting

Ik zag haar vanuit mijn ooghoeken staan. Een prachtige, jonge vrouw, haar zwarte haren kunstig opgestoken en haar sprankelende ogen vielen me gelijk op. Esther en ik hadden de hele dag voorproefjes uitgedeeld.