Sestra sprekers en workshops

Ben je op zoek naar een goede spreker of interessante workshop voor een vrouwenochtend of –avond? Dan ben je bij Sestra aan het goede adres: verschillende van onze auteurs kunnen boeiend vertellen over onderwerpen waar zij warm van worden. Op zoek naar iets heel anders? Vul dan het formulier onderaan de pagina in, dan kijken we wat er mogelijk is!

Sarianne van Dalen


Als vrouw krijg je vaak te maken met de vraag: wie mag ik zijn en wat word er van mij verwacht? En eerlijk is eerlijk, veel vrouwen worstelen met die verwachtingen en wie ze mogen zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat iedere vrouw weet waar haar waarde vandaan komt. Die waarde is niet afhankelijk van status, liefde, een mooi uiterlijk of populariteit. Nee, je waarde mag je halen aan de voet van het kruis, waar Jezus je rechtvaardig heeft gemaakt. Een dochter van God vindt haar waarde in Hem en dat is haar anker. Vandaaruit mag je bewegen, hopen, geloven en vertrouwen. Vandaaruit mag jij in vrijheid leven als een prachtige dochter van de allerhoogste Koning! En daarover – en andere onderwerpen – komt Sarianne graag vertellen.
Sarianne is getrouwd, moeder van vijf kinderen, spreekster, kloostercoach en auteur van Leven met aandacht en Met liefde en lef. www.sariannevandalen.nl

Janneke Burger


Als moeder wil je graag je geloof in God aan je kind(eren) doorgeven. Maar hoe doe je dat nu in het dagelijks leven? Juist omdat het leven al zo vol is met allerlei verplichtingen, school, werk en andere activiteiten, is het soms lastig om het geloof een (vaste) plek te geven. Omdat Janneke die vragen veel hoorde, geeft ze workshops met tips, ideeën en handvatten om het geloof weer een centrale rol in het gezin te laten spelen, de basale geloofskern te delen met je kinderen en een plek te geven in het leven van alledag. Maar ook over andere thema’s die te maken hebben met geloofsopvoeding en rondom duurzaamheid en bewust leven, kun je Janneke vragen.
Janneke is getrouwd, moeder van drie kinderen, theologe, redacteur van Sestra en auteur van Truste, Eet ze en We zien Hem dichterbij komen.

Willemijn de Weerd


Waar kunnen we God vinden in het gewone leven van alledag? Voor veel vrouwen is dat een zoektocht daarom neemt Willemijn je graag mee in het dagelijkse leven van een Bijbels persoon uit het boek 'Gewoon leven met God'. Door te ontdekken welke weg God met hen gaat, kunnen we ook steeds meer van Hem in ons eigen leven gaan zien. Daarnaast spreekt ze ook graag over opvoedkundige thema's die er in de opvoeding écht toe doen. Want: je kind begeleiden, omgaan met je eigen grenzen en emoties en alles in goede banen leiden – het ouderschap is geregeld topsport. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot volwassene. We willen het ouderschap graag goed doen. Maar hoe doe je dat? In de lezing/workshop 'De goed-genoeg-ouder' bespreek ik onderwerpen als: familie, emoties, grenzen, geloofsopvoeding en je kind boetseren tot een goede burger. Andere onderwerpen zijn ook bespreekbaar.
Willemijn is getrouwd en moeder van vier kinderen. Ze was jarenlang werkzaam in het onderwijs en heeft meer dan 70 boeken op haar naam staan. Ze spreekt regelmatig voor vrouwen rondom haar boeken 'Gewoon leven met God' en 'de Goed genoeg ouder.'

Marije Vermaas


Hoe krijgt je geloof vorm in het leven van elke dag? Welke wijze levenslessen zijn er te vinden in de Bijbel over liefde, vriendschap en het leven? En waarom is de God die we leren kennen via Jezus zo uniek? Marije houdt ervan om haar brede kennis en ervaring als religiewetenschapper en contextueel theoloog praktisch en dichtbij te brengen. Kenmerkend voor haar lezingen en boeken zijn daarom de interactieve oefeningen en tips die aansluiten bij het dagelijks leven. Zo leer je op een andere manier te kijken naar de eeuwenoude verhalen en kom je onder de indruk van Wie God is en hoe Hij naar ons kijkt. En weet je ook wat je daar in je dagelijks leven mee kan. Haar kernthema’s zijn: liefde (niet alleen van, maar juist ook naar God, jezelf en anderen), dankbaarheid, andere religies en het omgaan met pijn en lijden.
Marije en haar man hebben drie kinderen. Ze is ondernemer, spreekt, schrijft en houdt van goede koffie. Ze is auteur van het boek Jaag de liefde na.

Tineke Tuinder


Als vrouw bereik je op een gegeven moment het punt dat je opeens tot de groep van senioren behoort. Wat betekent dat voor je leven? Als je om je heen kijkt, zie je dat er heel verschillend wordt omgegaan met deze nieuwe fase in het leven. De een voelt zich uitgerangeerd, de ander blijft volop in het leven staan. Je gaat je afvragen: Wat kan ik (nog) voor een ander betekenen? Welke rol speelt God in dit alles? Maar ook: Hoe blijf ik bij het ouder worden aantrekkelijk voor mijn omgeving? Wat heb ik de maatschappij (nog) te bieden? Durf ik mijn eigen mogelijkheden en beperkingen onder ogen te zien en ernaar te handelen? Belangrijke vraagstukken waar Tineke andere vrouwen door middel van een lezing of workshop graag dieper over laat nadenken en handvatten voor aanreikt.
Tineke is getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen, oma, vertaalster, redacteur, en auteur van Pluspunt, een schrijfboek voor vijftigplussers.

Annemarie Rietkerk


Annemarie spreekt met veel enthousiasme en liefde over thema’s die raken aan een leven met God. Door haar kwetsbare en integere manier van vertellen, komt ze dicht bij de toehoorders en in alles klinkt een leven dicht bij God door. Zij maakt je nieuwsgierig en verlangend naar wat God in jouw leven of in het leven van kinderen kan doen. Ze geeft workshops over thema’s als ‘Gods stem verstaan in het alledaagse leven (wandelen met God)’, ‘Gods stem verstaan met kids’ en ‘Dromen interpreteren’. Alles in het verlangen om vrouwen te helpen groeien in een vertrouwelijke omgang met God, waarbij luisterend bidden een levensstijl wordt. Vanwege het coronavirus biedt Annemarie ook online onderwijs aan.
Annemarie Rietkerk is getrouwd en is moeder van drie kinderen. Ze spreekt, schrijft en bemoedigt. www.annemarierietkerk.com

Coby Kremer


Ben je op zoek naar inspiratie en wil je jezelf, je omgeving en je omstandigheden met andere ogen bekijken? Pak dan eens pen en papier en begin met dagboekschrijven. Door het gebruik van verschillende schrijftechnieken word je uitgenodigd om op een frisse manier in je eigen verhaal rond te lopen, te kijken en te proeven. Ze dagen je uit om aanwezig te zijn, aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is. Proef wat deze inspirerende en oordeelvrije manier van schrijven voor jou kan betekenen en ontdek dat schrijven je van je hoofd bij je hart brengt. Om je daarbij te helpen of om het eerste stapje te zetten, geeft Coby workshops creatief (dagboek)schrijven en om je stille momenten met God te verdiepen.
Coby is getrouwd, moeder en heeft een passie voor dagboekschrijven. Ze is de auteur van o.a. Hartschrift en Gouden momenten. www.dichterbijjehart.nl

Marije van den Berg


Marije heeft een passie voor het leven en al van jongs af aan het verlangen om samen met mensen na te denken over hoe God het leven bedoeld heeft en hoe we daar praktisch handen en voeten aan kunnen geven. Ze doet dit in haar werk voor BUtogether, een organisatie die jongvolwassenen helpt met het maken van belangrijke keuzes in het leven. Maar ook als auteur, door het schrijven van boeken voor tieners en jongvolwassenen, en als spreker. Je kunt Marije uitnodigen voor diverse doelgroepen, van kinderen, jongeren tot aan vrouwen en de thema’s waarover ze spreekt, zijn erg divers; denk aan: leven met God, kwetsbaarheid, identiteit, seksualiteit, vriendschappen, leven in vertrouwen.
Marije is spreker en trainer bij BUtogether en auteur van verschillende boeken voor tieners en jongvolwassenen, waaronder Leef, Schrijf, Colour en Joy. www.marijevdberg.nl

Mira de Boer


Anderen inspireren om het leven te leiden zoals dat bedoeld is: genietend van alle mooie momenten die je gegeven worden en ontdekken en proeven wie God is, dat is wat Mira het liefst doet; of dat nu is door middel van een blog, een boek of een lezing. Dat laatste doet ze voor groepen van allerlei formaten en samenstellingen; grote of kleine, officiële of gezellige groepen, bestaande uit vrouwen, mannen of allebei, het maakt haar niet uit. Als je Mira uitnodigt, komt ze en spreekt ze vanuit haar hart over een aangedragen onderwerp of een zelfgekozen thema, zoals wat voor moois het je kan brengen als je uit je comfortzone stapt en met God op pad gaat. Dan ga je leven vanuit Gods liefde, in plaats van angst, drukte en stress, en genieten van het volle leven!
Mira is getrouwd, moeder van drie kinderen en vult haar dagen met spreken en schrijven. Zo is ze de auteur van Hoe ik ging doen wat ik niet durfde. www.miradeboer.nl

Tanneke Dorgelo


God heeft een diep verlangen. Hij wil meer van Zichzelf aan jou laten zien. Jou dichter aan Zijn hart trekken. Hij strekt Zich naar ons uit, maar in hoeverre richten wij ons op Hem? Voordat we het weten, nemen we door de drukte in het leven nauwelijks meer de tijd om Hem echt te zoeken. Om stil te worden en te luisteren naar Zijn stem. Om je hart te laten vullen met Zijn liefde en genade, verwonderd te zijn over Zijn grootheid. Om Hem te aanbidden. Tanneke heeft een passie om vrouwen dichter aan het hart van God te brengen. Zij spreekt graag over de relatie die God met ons voor ogen heeft en hoe wij hierin kunnen groeien. Thema’s waarover zij o.a. spreekt zijn: jij bent geliefd, overgave aan God, vertrouwen op God, verlangen naar de Heer Jezus.
Tanneke Dorgelo is getrouwd en moeder van drie kinderen. Daarnaast spreekt en schrijft ze en is ze actief binnen ZussenRood. Ze is de auteur van o.a. Leven aan zijn hart. www.tannekedorgelo.nl

Charissa Bakema


Ons leven bestaat uit duizenden verhalen, die telkens weer vanuit allerlei verschillende perspectieven kunnen worden verteld en gehoord. Al die verhalen vormen samen onze identiteit en in die verhalen zit een betekenis verstopt; betekenis die je aan het leven wilt geven. Maar wat is de kracht van jouw verhaal? Aan de hand van die vraag verzorgt Charissa luisteravonden met een of meerdere auteurs. Of ze gaat met een groep aan de slag gaan door elkaar verhalen te laten vertellen en elkaar zo beter te leren kennen. Maar je kunt haar ook benaderen voor dramaworkshops, trainingen op het gebied van leiderschap, teambuilding en meer.
Charissa is getrouwd, (pleeg)moeder van drie zoons, theatermaker, coach, creatieve duizendpoot, eigenaresse van Broedgebied, en auteur van De Verhalenkathedraal. www.broedgebied.nl

Jonneke Oskam


Jonneke wil een licht zijn voor de wereld om haar heen en doet dat door andere mensen te inspireren, onder meer door middel van fotografie, blogs en het geven van workshops. Zo gaat ze graag met anderen op zoek naar het geheim van 'zijn', om er zo achter te komen wie je écht bent, omdat leven vanuit 'ik ben' rust en vrijheid geeft. Maar ook moeilijkere onderwerpen gaat ze niet uit de weg. Zoals 'de dood', want hoe praat je daar nu over? En wat doe je als je met tegenwind te maken krijgt in je leven? Hoe blijf je staande in moeilijke tijden? Hoe ga je om met stress, verdriet en ziekte? Op die vragen en thema’s – én meer – gaat Jonneke graag dieper in, in het verlangen anderen te inspireren, omdat inspiratie het leven mooier en kleurrijker maakt en verdieping geeft.
Jonneke is getrouwd, woont midden in de polder en in het dagelijks leven werkt ze als fotografe, spreekster en ze geeft graag workshops. www.jonneke.nl

Esther Kaper


'Geen seks voor het huwelijk', klinkt heel eenduidig, maar leidt in de praktijk vaak tot vragen, zoals: Waar is dit principe eigenlijk op gebaseerd? Hoe zit het met het ‘grijze gebied’ tussen zoenen en de daad? Over de kloof tussen geloofsovertuiging en seksuele verlangens die men vaak in een relatie ervaart, geeft Esther lezingen. Maar dat niet alleen, ook spreekt ze over de verandering die de geboorte van een eerste kind voor moeder met zich meebrengt, hoe je je kunt voorbereiden op dat grote avontuur en andere thema’s die daarmee samenhangen, zoals: vrouw-zijn, carrière, seksualiteit en geloof. Op verzoek kunnen concrete onderwerpen aan bod komen.
Esther is getrouwd, moeder van twee zoons, redacteur bij diverse media en auteur van Hot issues, eerlijk over seks en Mama’s eerste stapjes. www.estherkaper.nl

Petra Butler & Mariëtte Woudenberg


Ben je tegen de veertig of ouder? En heb je de laatste tijd last van rare klachten, zoals pijnlijke gewrichten, kilo’s die op je buik blijven hangen, warmte-aanvallen en wisselende stemmingen? Het zou de overgang weleens kunnen zijn en waarschijnlijk is-ie op de achtergrond al een tijdje bezig… Wat nu? Daar vertellen Petra en Mariëtte, die zich zelf midden in de overgang bevinden, graag meer over. Door middel van een presentatie met feiten, humor, tips en ervaringen, en een quiz ontdek je wat er in je lichaam gebeurt, welke klachten je kunt krijgen, wat eraan te doen is, maar ook: welke positieve kanten deze levensfase kan hebben.
Petra en Mariette zijn getrouwd, moeder en werken beiden als redacteur voor diverse tijdschriften en andere media. Samen schreven ze het boek Even met m'n hoofd in de vriezer.

Hilde Sneep


Middels beelden verhalen van mensen vertellen, dat is Hildes passie, omdat ze gelooft in de kracht van verhalen en beeld. Beelden spreken je denken, je gevoel en je creativiteit aan; ze brengen mensen in beweging. In haar workshops gaat ze daar dieper op in en laat ze andere vrouwen aan de hand van foto’s, muziek en verhaal hun eigen verhaal en de plek van jouw verhaal in Gods verhaal ontdekken. Ook geeft ze workshops rondom de unieke relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Naast een serieus gedeelte bestaat die uit een leuke test, het maken van moodboards en nog veel meer. En verder is Hilde ook te benaderen voor een creatieve invulling van een vrouwendag- of avond, gemeenteweekend, startdag, enz.
Hilde is getrouwd, moeder en in het dagelijks leven fotograaf. Samen met drie anderen schreef ze <Spiegelbeeld, het boek voor moeders en hun tienerdochter(s). www.bewogenfotos.nl www.spiegelbeeldhetboek.nl

Maroesja Brouwer


Sterke communicatie, daar gaat Maroesja’s hart sneller van kloppen en die passie heeft ze handen en voeten gegeven in het netwerk 7Life, dat investeert in organisaties en mensen die meer willen met communicatie. In het verlengde daarvan spreekt ze over thema’s als: je unieke identiteit in Christus, ondernemerschap, communicatiekracht, talenten ontwikkelen. Ook geeft ze workshops waarmee ze anderen laat ontdekken wat hun communicatiestijl is en dieper nadenken over vragen als: Hoe kijk ik naar de wereld om me heen? Hoe luister ik naar anderen? Hoe leer en motiveer ik? Hoe werk ik samen? Wanneer ervaar ik een klik? En wat gebeurt er als ik niet gehoord, niet gewaardeerd word? Kortom, het gaat over wie jij bent, hoe jij bent en hoe je contact maakt met anderen.
Maroesja is getrouwd, moeder, oprichter en eigenaar van het 7Life-netwerk en auteur van het boek Communicatiekracht. www.7life.nl

Otto de Bruijne


Jezus’ woorden ‘Kom tot Mij en Ik zal jullie rust geven’ hebben Otto rond zijn twintigste diep geraakt, en dat doen ze nog altijd. Dat maakte dat Otto zich verdiepte in de thema’s rust en stilte en aanliep tegen vragen als: Kosten rust en stilte niet te veel? Heb ik er wel tijd voor? Wat heb ik er eigenlijk aan? De ontdekkingen die hij deed, deelt hij nu graag met anderen door middel van lezingen. Maar niet alleen over dit onderwerpt spreekt hij; hij verzorgt ook presentaties aan de hand van zijn schilderijen. Zo draagt hij op een unieke manier zijn wandelingen in de natuur voor, met vrije improvisaties en gelezen tekst, en neemt hij zijn publiek mee op reis. Maar benader hem gerust ook voor andere onderwerpen.
Otto is vooral bekend als presentator en televisiemaker van de EO, maar vult zijn dagen nu met spreken en als kunstenaar. Hij schreef onder andere de boeken Naar de stilte, Rust en Bomen met God. www.ottodebruijne.nl

Op zoek naar iets anders? Neem contact met ons op:

  Naam:*

  E-mail:*

  Telefoon:

  In welke spreker heb je interesse?*

  In welke workshop heb je interesse?*

  Opmerkingen:*