Opendoors

Sestra sprekers en workshops

Ben je op zoek naar een goede spreker of interessante workshop voor een vrouwenochtend of –avond? Dan ben je bij Sestra aan het goede adres: verschillende van onze auteurs kunnen boeiend vertellen over onderwerpen waar zij warm van worden. Op zoek naar iets heel anders? Vul dit formulier in, dan kijken we wat er mogelijk is!

 

 

Sarianne van Dalen

Getrouwd, moeder van 5 kinderen, spreekster, kloostercoach en auteur van het boek: Leven met aandacht.

Wie mag je zijn en wat wordt er van jou als vrouw verwacht? Dagelijks krijgen we meerdere prikkels over wie we horen te zijn. En laten we maar heel eerlijk naar elkaar toe zijn: daar zijn we best wel een beetje (veel) gevoelig voor. We willen niet onderdoen voor een ander.
Misschien word je ook weleens moe van al die verwachtingen. Een ding vind ik het allerbelangrijkste: wij mogen weten waar waarde vandaan komt: Onze waarde hoeven we niet te zoeken in status, liefde, mooi uiterlijk of populariteit. Nee, onze waarde mogen wij halen aan het voet van het kruis waar Jezus ons rechtvaardig heeft gemaakt. Een dochter van God vindt haar waarde in Hem en dat is haar anker. Vandaaruit mogen wij als vrouwen bewegen, hopen, geloven en vertrouwen. Vandaaruit mag jij in vrijheid leven als een prachtige dochter van de Allerhoogste Koning!

Sarianne geeft lezingen over verschillende onderwerpen.

 • De kracht van vergeving;
 • Kleurrijk vrouw zijn;
 • Gods liefde geneest;
 • Mooi van buiten en van binnen;
 • … enz

Kijk voor meer informatie op www.zussenenzo.nl.

 

 

Sarianne van Dalen

Janneke Burger

Hoofdredacteur van opvoedmagazine Jente en auteur van Truste, Eet ze en We zien Hem dichterbij komen.

Duurzaamheid – waarom zou je?
Inclusief workshop zelf zeep maken

Schaduwagenda voor je gezin
Het hele jaar door nadenken over thema’s die je graag aan je kinderen wilt doorgeven.

 • Bijbellezen voor jezelf en met je kinderen
 • Bidden voor jezelf en met je kinderen
 • Advent met je gezin

 

 

janneke

Tineke Tuinder

Tineke is auteur van het boek Pluspunt, een schrijfboek voor vijftigplussers. Ze wil anderen graag laten zien dat ouder worden heel veel pluspunten heeft.

Omgaan met God, jezelf & de ander
Opeens behoor je tot de groep van senioren. Als je om je heen kijkt zie je dat er heel verschillend mee wordt omgegaan, met deze nieuwe fase in het leven. De een voelt zich uitgerangeerd, de ander blijft volop in het leven staan. In deze interactieve workshop kijken we naar: wat kun je (nog) voor een ander betekenen? Welke rol speelt God in dit alles? Wat kun je in deze met het grote gebod: God liefhebben en de ander als jezelf?

Omgaan met werk, kerk & vrije tijd
Hoe blijf je bij het ouder worden aantrekkelijk voor je omgeving? Wat heb jij de maatschappij (nog) te bieden? Heb je het idee dat jouw rol binnen de kerk verandert met het ouder worden? Durf je je eigen mogelijkheden en beperkingen onder ogen te zien en ernaar te handelen?

 

 

Tineke Tuinder

Coby Kremer

Coby heeft een passie voor creatief dagboekschrijven en is auteur van Hartschrift, Hartstocht, Onderweg met Jezus en COLOUR.

Ben je op zoek naar inspiratie en wil je jezelf, je omgeving en je omstandigheden met andere ogen bekijken? Pak dan eens pen en papier en begin met dagboekschrijven. Door het gebruik van verschillende schrijftechnieken word je uitgenodigd om op een frisse manier in je eigen verhaal rond te lopen, te kijken en te proeven. De technieken zijn eenvoudig – schrijverservaring is niet nodig. Maar vergis je niet: ze dagen je uit om aanwezig te zijn, aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is. Proef wat deze inspirerende en oordeelvrije manier van schrijven voor jou kan betekenen. Een schrijven dat je van je hoofd bij je hart brengt. Je hebt slechts nodig: pen en papier . En een beetje tijd.

Coby geeft workshops creatief (dagboek)schrijven en workshops om je stille momenten met God te verdiepen.
Kijk voor meer info op www.dichterbijjehart.nl

 

 

cobykremer

Marije van den Berg

Marije is auteur van LEEF, SCHRIJF, Groepshandleiding LEEF en COLOUR.

Marije heeft een passie voor het leven, al van jongs af aan heeft ze het verlangen met mensen na te denken over hoe God het leven bedoeld heeft en hoe we daar praktisch handen en voeten aan kunnen geven. Ze doet dit als schrijver, spreker en in haar werk voor BUtogether.

Ze is uit te nodigen voor diverse doelgroepen, van kinderen, jongeren tot aan vrouwenbijeenkomsten. Voor elk levensthema kan ze wat voor bereiden, je kunt hierbij denken aan thema’s als:

 • Leven met God
 • Kwetsbaarheid
 • Identiteit
 • Seksualiteit
 • Vriendschappen
 • Leven in vertrouwen

 

 

MarijevdBerg

Charissa Bakema

Theatermaker, creatieve duizendpoot op gebied van identiteit en creativiteit, eigenaar van www.broedgebied.nl en auteur van De Verhalenkathedraal.

Iedere dag zit vol gebeurtenissen. Sommige gebeurtenissen worden verhalen die je je blijft herinneren. In de verhalen zit betekenis verstopt. Betekenis die je aan het leven wilt geven. Ontdek de kracht van verhalen. Charissa kan een luisteravond verzorgen met een of meerdere auteurs. Ook kan ze met jullie als groep aan de slag gaan: vertel elkaar verhalen en leer elkaar zo beter kennen.

 

 

Charissa-Bakema

Esther Kaper

Esther Kaper (32) is getrouwd met Job en heeft twee zoontjes. Naast haar werk als televisieredacteur schreef ze twee boeken: Hot issues, eerlijk over seks en Mama’s eerste Stapjes, eerlijk over het eerste jaar. Over beide boeken verzorgt Esther lezingen. Ze spreekt over seksualiteit voor het huwelijk en over thema’s rondom het moederschap (hoe verandert je leven?). Op verzoek kunnen concrete onderwerpen aan bod komen.

Kijk voor meer informatie op www.estherkaper.nl.

 

 

Esther Kaper

Mariëtte Woudenberg (links op de foto) en Petra Butler

Test jezelf: wat weet je over de overgang?
Presentatie met feiten, humor, tips en ervaringen

Ben je tegen de veertig of ouder? En heb je de laatste tijd last van rare klachten, zoals pijnlijke gewrichten, kilo’s die op je buik blijven hangen, warmte-aanvallen en wisselende stemmingen? Het zou de overgang wel eens kunnen zijn. En waarschijnlijk is ‘ie op de achtergrond al een tijdje bezig…

Wij – allebei zelf midden in de overgang – vertellen je er graag meer over aan de hand van een heldere presentatie en een humoristische quiz. Test uit wat je al weet over wat er in je lichaam gebeurt, welke klachten je kunt krijgen, wat eraan te doen is, maar ook: welke positieve kanten deze levensfase kan hebben.

Iets voor de vrouwengroep van je kerk of een evenement dat je aan het organiseren bent?
Mail dan naar groteovergangsboek@hotmail.com.
Kijk voor meer informatie op Facebook @Evenmetm’nhoofdindevriezer of lees onze blogs.

PS: wist je dat een derde van het ziekteverzuim onder buitenshuis werkende vrouwen tussen de 45 en 60 jaar aan de overgang te wijten is?

 

 

Petra Butler en Mariette Woudenberg

Hilde Sneep

BLIKopener: fotograaf met een passie om mensen in beweging te zetten van kijken naar zien!

Ik geloof in de kracht van verhalen en de kracht van beeld. Beelden spreken je denken, je gevoel én je creativiteit aan. Beelden brengen mensen in beweging! In mijn workshops staan het gebruik van foto’s, de interactie met elkaar, jouw verhaal in Gods verhaal centraal.

beLEVENis
Tijdens deze interactieve beLEVENis stap je met een groep vrouwen aan de hand van foto’s, muziek en verhaal in een of meerdere levensverhalen van vrouwen uit de Bijbel. Met deze verhalen ga je praktisch en creatief aan de slag. Aan het einde van de workshop maken we een portret van jou en hiermee markeren we jouw beLEVENis. Daarbij krijgt jouw verhaal letterlijk een plek in Zijn Verhaal.

Spiegelbeeld | de workshop
De relatie tussen een moeder en haar tienerdochter is uniek, bijzonder! Belangrijk om in te investeren. Daarom schreef ik met 3 andere het boek Spiegelbeeld, een boek voor moeder en dochter (10-13 jaar), over lijf en leden, liefde en leven, vrienden en geloof. Bij dit boek verzorg ik een workshop die aansluit bij de inhoud. Naast een serieus gedeelte doen we ook een maffe test, maken we een moodboards en nog veel meer!

Beide workshops zijn voor kleinere en grotere groepen. De inhoud is maatwerk, de duur stemmen we af op jouw wensen. Ik overleg graag met je om de mogelijkheden te bespreken.

Los van deze workshops denk ik graag met je mee over een creatieve invulling van het thema van je vrouwendag- of avond, gemeenteweekend, startdag, etc.
www.bewogenfotos.nl
www.spiegelbeeldhetboek.nl

 

 

Hilde Sneep

Maroesja van der Pols

Maroesja is oprichter en eigenaar van het 7Life netwerk, waarin gewerkt wordt met de 7Life Communicatie Scan. Zij is auteur van het boek Communicatiekracht, ontdek jouw unieke communicatiestijl met het 7Life Model.

7Life gaat over communicatie, maar vooral over jou: wie jij bent, hoe jij bent en hoe je contact maakt met anderen. Het helpt je om te ontdekken wat je eigen stijl van communiceren is.
Maroesja geeft workshops over:

 • Onze unieke identiteit in Christus;
 • Allemaal Topvrouwen: Excelleren als vrouw;
 • Ondernemerschap;
 • Communicatiekracht;
 • Verandering en groei: ‘Veranderkracht’;
 • Talenten ontwikkelen;
 • Leiderschap;
 • Persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling.

 

 

Maroesja Brouwer

Otto de Bruijne

over zijn boek Bomen met God, wandelingen tussen fantasie en profetie.

De bekende spreker en kunstenaar Otto de Bruijne draagt op een unieke manier zijn wandelingen in de natuur voor, met vrije improvisaties en gelezen tekst. Een prachtige voorstelling waarin hij zijn publiek meeneemt in de wandelingen door zandverstuivingen. De presentatie kan met of zonder pauze en is avondvullend.

 

 

Otto de Bruijne

 

 

Naam:*

E-mail:*

Telefoon:

In welke spreker heb je interesse?*

In welke workshop heb je interesse?*

Opmerkingen:*

Vul de onderstaande code in:
captcha