Binnenkamer - Sestra
17 maart, 2019

Er is meer

Jouw uitzicht – prachtig en adembenemend, of juist akelig en troosteloos – geeft niet de volledige breedte van de werkelijkheid weer. Naast alles wat te zien is, zijn er meer dingen waar te nemen.
10 maart, 2019

Je bent prachtig

In Hooglied 4:7 staat: Vriendin, aan jou is alles mooi, niets ontsiert je schoonheid. Geloof je deze woorden werkelijk wanneer iemand ze tot je spreekt? Laten we eerlijk zijn als vrouwen onder elkaar.
3 maart, 2019

Wekelijks op adem komen

Met mijn kinderen stond ik een paar jaar geleden voor de ingang van een mooie Italiaanse kerk. Voordat we erin gingen, zei ik hun dat ze stil moesten zijn. Daarna liepen we naar binnen.
24 februari, 2019

De ongezienen zien

In januari waren we met ons gezin op vakantie. We spraken tijdens een wandeling door de heuvels in een café een man die al zijn hele leven als sportleraar en fitnesstrainer in de gevangenis werkt.
17 februari, 2019

U bent mijn vesting

Het leven is zwaar. Dat is het altijd al geweest, maar mensen uit voorgaande generaties waren zich meestal alleen maar bewust van de tegenspoed in hun directe omgeving.
10 februari, 2019

Herhaalrecept

Eén keer per jaar ga ik ter controle langs bij mijn specialist voor de chronische aandoening die ik heb. Omdat ik al heel lang geen klachten meer heb, sta ik meestal na een kort gesprekje weer buiten.
3 februari, 2019

Waar is God?

‘Waar is God?’ Ik denk dat we allemaal weleens iemand die vraag hebben horen stellen. Wellicht is het onze eigen vraag. In elk geval is het de vraag van veel mensen over deze hele wereld.
27 januari, 2019

Wijze woorden

Om mij heen praten zo’n vierhonderd jongeren met elkaar in een eetzaal. Over het werk, het weer, het leven, hun vrije dag en wat al niet meer. Verbazend hoeveel woorden er gebruikt worden!
20 januari, 2019

Het werk van kerst

Half december was het weer zover. Het koor waar ik lid van ben, bracht zijn jaarlijkse kerstconcert ten gehore. Voor velen, koorleden én toehoorders, het begin van de kersttijd.
Mijn Sestra