26 juni, 2022

Als God aan jouw kant staat

Als je gelooft, heeft het leven soms wel wat weg van een touwtrekwedstrijd. Met de duivel, de wereld met het kwaad en de ongelovigen aan de ene kant, en jij aan de andere. En als jouw leven ook maar een beetje overeenkomt met dat van mij, lijkt het er vaak op dat de duivel en alles en iedereen aan zijn kant van het touw sterker zijn dan jij bent.
19 juni, 2022

In rust onbezorgd genieten

Ik zit met een kopje koffie in mijn tuin en zie het direct voor me. Op een heuvel staat een boerderij met een paar bomen. Het is een zoele zomeravond, het ruikt kruidig, je hoort alleen insecten en vogels. Voordat het volk Israël een koning had, was er veel onrust; mensen zaten niet onbezorgd buiten.
12 juni, 2022

Unieke schelpen, unieke gelovigen

Er is niets fijner dan op een zomerse dag langs de branding lopen, speurend naar mooie schelpen. Je kunt je verbazen over de mooiste exemplaren. Groot, klein, donker, licht, rechtsom of juist linksom draaiend. Nog helemaal gaaf of misschien met een butsje erin.
5 juni, 2022

De ontzagwekkende kracht van de Geest

Mijn man, Nick, is een genie op het gebied van computers en techniek. Ik daarentegen ben een digibeet, en dat vind ik best. Maar als ik weer eens in de clinch lig met een programma op mijn laptop en hij het probleem samen met mij oplost, vergroot ik al doende mijn digitale kennis.
29 mei, 2022

Kom over de brug!

Nederlanders zijn echte bruggenbouwers. Sommige iconische bruggen hebben de status van Rijksmonument gekregen. Deze eer viel in 2015 ook onze Zeelandbrug te beurt. Ooit, bij de oplevering in 1965, was deze zelfs een tijdje de langste brug ter wereld.
22 mei, 2022

Gods zegen voor jou

Bij mij in de kerk klinkt deze zegen elke zondag. Maar ondanks dat ik hem dus al hoor sinds ik er kom, wist ik lang niet wat het betekent als God Zijn aangezicht over je doet lichten en verheft. Maar weet je wat de dominee eigenlijk zegt als hij deze zegen uitspreekt?
15 mei, 2022

Geschapen en gekozen

God heeft jou geschapen om goede werken te doen. Hij heeft je bewust en met een doel gemaakt. Hij heeft een plan voor je leven bedacht – een plan vol goedheid en hoop. Een plan voor een geweldige toekomst. Hij heeft je ontworpen en wil dat jij, met alle mogelijkheden die Hij in je gelegd heeft, volledig tot je recht komt.
8 mei, 2022

Het leven is één

Ik geloof dat er voor God geen onderscheid is tussen kerk, werk, thuis, sport, en alles daaromheen, als we God danken voor het leven en voor alles wat we mogen doen. En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem. (Kol. 3:17)
1 mei, 2022

God is er altijd en overal

Psalm 23 is een van de meest geliefde psalmen. Misschien is dat wel om alle redenen die David noemt waarom wij dankbaar mogen zijn dat we God kennen: