Binnenkamer - Sestra
22 september, 2019

Schuilen bij de Heer

Leven en dood, vreugde en verdriet, begin en einde: die contrasten horen bij het leven hier op aarde. Maar we mogen ook spreken van troost en God verkondigen als de Levende. De uitersten mogen benoemd worden.
15 september, 2019

Lerares van het goede

Weet je dat je een lerares bent? Het is zo, of je het nu beseft of niet… En je kunt op verschillende manier onderwijzen: door woorden, door daden, door je houding en door je persoonlijke interesses.
8 september, 2019

Transformeren

Als kind kreeg ik meer straf van mijn ouders dan mijn broers en zus bij elkaar. Het gebeurde geregeld dat ik thuiskwam met een briefje van mijn leraar, waarin stond dat ik weer eens naar de directeur gestuurd was en waarom.
1 september, 2019

Gods doel met jou

Overal op de wereld kom ik vrouwen tegen en als ik met hen in gesprek ga, merk ik dat veel van hen zijn gevallen voor de leugen dat wij het mindere geslacht zijn, dat wij er minder toe doen dan mannen.
25 augustus, 2019

Love anyway

De Amerikaan Jeremy Courtney verhuisde uit liefde voor de mensen in Irak naar dit land dat al jaren wordt geteisterd door oorlog en dictatuur. De situatie van de bevolking greep hem zo aan, dat hij wilde helpen waar hij kon.
18 augustus, 2019

Proef en geniet

Het lijkt me zo heerlijk om werkelijk te kunnen genieten van al het goeds dat God ons geeft. Al is het maar voor één dag! Dat we voor één dag eens geen zorgen aan ons hoofd hebben, maar optimaal kunnen genieten van Gods goedheid.
11 augustus, 2019

Je erfenis

Heb je er weleens over nagedacht hoe je later herinnerd wilt worden? Wanneer je begraven bent en anderen je spullen opruimen. Wanneer al je laden leeggeruimd, je en je spullen verdeeld worden.
4 augustus, 2019

De vreugde van God

‘De vreugde des Heren’, dat is het onderwerp van dit hoofdstuk. Samen met God mag je lachen, maar ook ontdekken dat Hij zich over jou verheugt. In het Bijbelboek Zefanja staat: ‘Hij zal Zich verheugen met blijdschap.’
28 juli, 2019

Volheid van genade

Jouw God is te vertrouwen. Hij zal je alles geven wat je nodig hebt om uit te blinken in de plannen die Hij vandaag voor je bedacht heeft, hoe gevarieerd of uitzonderlijk ze ook zijn.
Mijn Sestra