Binnenkamer - Sestra
24 oktober, 2021

Wachten in een sluis

De mooie Zeeuwse wateren tellen een heel aantal sluizen. Een sluis is simpel gezegd een bak met water met aan beide zijden een deur, waardoorheen het schip van een lager naar een hoger niveau wordt gebracht. Of omgekeerd. Het schip in de sluis ligt stil.
17 oktober, 2021

Een licht zijn in het leven

Jouw leven is bijzonder. Jij bent prachtig gemaakt, zo waardevol en geliefd. God houdt zo ontzettend veel van jou. Hij schiep je in de buik van je moeder en Hij kent je vanaf het eerste moment. Ik hoop dat je je ook ontzettend geliefd voelt door andere mensen.
10 oktober, 2021

Van onschatbare waarde

Misschien ben jij wel een van hen: die talloze vrouwen met een minderwaardigheidscomplex. Bijvoorbeeld omdat je een maatje meer hebt. Of als gevolg van iets wat je hebt gedaan. Omdat je ziek bent of een bepaalde aandoening hebt. Of omdat je zonder werk zit. Of... vul in gedachten maar een reden in.
3 oktober, 2021

Spiegelbeeld

Onlangs heb ik een handig hulpmiddel aangeschaft. Een spiegel. Geen gewone spiegel, maar een die het spiegelbeeld tien keer vergroot en die omlijst is door ledverlichting. De eerste blik die ik in die spiegel wierp, was bijzonder confronterend. Opeens zag ik alles haarscherp, elk detail van mijn gezicht.
26 september, 2021

Leven uit genade

Als in de Bijbel gesproken wordt over zonde, gaat het meestal niet over het doen van verkeerde dingen. Zonde is dat je je diepste betekenis niet in God vindt. Terwijl God de enige bron is die ons waarde en zekerheid kan geven.
19 september, 2021

Je bent een meesterwerk

Thuis hebben we een bloemen-abonnement, eens in de vier weken krijgen we een prachtig boeket bezorgd. Elke keer als we ze binnenkrijgen is het weer een feestje. Van elke bloemsoort zit er maar  één in het boeket, waardoor het een samenstelling is van allerlei verschillende bloemen en bladeren.
12 september, 2021

Tot dienen bereid

Ik zal nooit vergeten dat ik ooit een brief kreeg van een docent maatschappelijk werk waarin ze schreef dat ik een opleiding moest volgen aan haar universiteit, wilde ik ooit met jonge mensen mogen werken. In die tijd leidde ik een jeugdprogramma dat – door Gods genade – groeide en bloeide.
5 september, 2021

Vruchtbaar groeien

Bij het bos denk je waarschijnlijk als eerste aan bomen. Toch is het bos meer dan dat. Denk eens aan de bodem. Die ligt vol bladeren, takjes en mos. En daartussen kan het krioelen van torretjes, mieren en kevertjes. Ik kan echt genieten van wat ik zie als ik stilsta.
29 augustus, 2021

Op het randje is God erbij

Een tijd lang woonde ik in Engeland, in een dorpje aan de Noordzeekust. Eens in de zoveel tijd verscheen er in het lokale krantje een bericht dat er iemand was verongelukt; een zwemmer die de stroming verkeerd had ingeschat, of iemand die te dicht bij de rand van het klif was gekomen.
Mijn Sestra