Binnenkamer - Sestra
9 mei, 2021

Blijf in Mijn liefde

Onze liefde voor elkaar is bijna altijd voorwaardelijk. De ander houdt van mij als ik dat verdien. En ik houd van de ander als hij of zij zich gedraagt zoals ik denk dat goed is. Van mezelf houden lukt alleen als ik voldoe aan de eisen die ik mezelf stel.
2 mei, 2021

Goed nieuws

Eerlijk gezegd zijn er van die dagen dat ik alle nieuwsbronnen het liefst op afstand houd. Zo ver mogelijk. Al dat slechte nieuws is soms gewoon te veel tegelijk. Wat mij daarbij regelmatig naar de keel grijpt, is een gevoel van onveiligheid.
25 april, 2021

Krijgen wat je niet verdient

Misschien heb je hem gelezen, de roman Les Misérables. In ieder geval, daarin gaat het over de crimineel Valjean die na zijn vrijlating nergens onderdak kan vinden, tot een bisschop hem in huis neemt.
18 april, 2021

Ruimte in je hart

Vandaag wil ik het hebben over iets heel belangrijks: ruimte maken in je hart. In een tijd en een cultuur waarin we toegang hebben tot zo ongelofelijk veel informatie, zo veel nieuws, zo veel social media...
11 april, 2021

Zoek God in de drukte

Misschien hebben de woorden ‘stille tijd’ een bepaalde klank, of een bepaald gevoel voor jou gekregen. ’s Ochtends vroeg, helemaal in je eentje, met een kop hete thee, een open bijbel en zachte aanbiddingsliederen op de achtergrond.
4 april, 2021

Hij is opgestaan!

De uren van de sabbat moeten zich voortgesleept hebben voor Maria uit Magdala, Johanna, Maria de moeder van Jakobus. Ze hadden geurige olie en balsem klaargemaakt, maar ze moesten zich houden aan de rustdag.
28 maart, 2021

De prijs van het kruis

Het doek valt op ons toneel in de vorm van dikke duisternis. Het Licht van de wereld staat op het punt gedoofd te worden, al is het maar voor korte tijd. Net voor Hij zijn laatste adem uitblaast, schreeuwt Jezus met luide stem: ‘Vader, in uw handen leg ik mijn geest.’
21 maart, 2021

Vader, vergeef hun

Alsof de lichamelijke wonden nog niet genoeg zijn, veroorzaken die bij een kruisiging nog niet eens de uiteindelijke dood. De dood sluipt langzaam dichterbij door uitputting en verstikking. Het wordt steeds moeilijker om het hoofd rechtop te houden.
14 maart, 2021

De spijkers

Volgens de eeuwenoude gewoonte werd het kruis op de grond gelegd, waarna Christus er uitgestrekt op werd gelegd. Ik kan me niet indenken hoe het is om degene te zijn die de juiste plek op de huid zoekt, de spijker plaatst, en er vervolgens een hamerslag op geeft.
Mijn Sestra