Binnenkamer - Sestra
17 november, 2019

Heb lief

Hoeveel houd jij van jezelf? Praat je vriendelijk over jezelf? Hoe we over onszelf praten kan heel onthullend zijn. Zorg je goed voor jezelf? Voed je jezelf goed, geestelijk en lichamelijk? Waardeer je wie je bent?
10 november, 2019

Hoop doet leven

De hoop sterft als laatste. Ik vind het een prachtige zin. En zo is het. De hoop sterft als Jezus terugkomt op de wolken. Dan is de hoop werkelijkheid geworden. Maar tot die tijd hebben wij nog veel te hopen. En waar hoop is, daar is leven.
3 november, 2019

Eventueel

Laatst moest ik erg lachen. Ik had een bestelling gedaan en bij de aflevering moest ik mijn identiteitsbewijs laten zien. Daarvoor gebruikte ik mijn rijbewijs. In de tijd dat ik de man die de bestelling had afgeleverd naar de voordeur begeleidde, pakte mijn oudste zoon mijn rijbewijs van de keukentafel. Toen ik de keuken weer in kwam, las hij hardop voor: ‘Muis eventueel Kollenstaart’.
27 oktober, 2019

Kies voor vertrouwen

Denk eens terug aan de laatste keer dat je oog in oog kwam te staan met een moeilijke situatie waar je niets aan kon veranderen. Hoe reageerde je toen? Zulke tijden kunnen verpletterend zijn.
20 oktober, 2019

Waar is Jezus?

In het enige gedeelte in de Bijbel dat ons een inkijkje geeft in het leven van Jezus als kind, gaat het over een van de ergste nachtmerries van een moeder. Maria is haar zoon kwijt en kan Hem nergens vinden!
13 oktober, 2019

Het hart van de wet

‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ Deze twee geboden worden door Jezus aangeduid als de belangrijkste.
6 oktober, 2019

Doorbraak

Misschien heb jij op dit moment een doorbraak nodig op geestelijk gebied, in je lichaam, in je relatie, in financiën, of op nog een ander gebied. Je weet dat er een doorbraak nodig is om het nieuwe in te gaan.
29 september, 2019

Identiteitscheck

Wie ben je eigenlijk? We hebben allemaal zo veel petten op – die van moeder, echtgenote, zus, vriendin, collega … noem maar op. Zo is een vriendin van mij actrice. Ze verbaast me telkens weer.
22 september, 2019

Schuilen bij de Heer

Leven en dood, vreugde en verdriet, begin en einde: die contrasten horen bij het leven hier op aarde. Maar we mogen ook spreken van troost en God verkondigen als de Levende. De uitersten mogen benoemd worden.
Mijn Sestra