over Sestra

Wat is Sestra?

Sestra is sinds 2009 hét platform voor christelijke vrouwen die zoeken naar manieren om het geloof relevant te laten zijn in het dagelijks leven.

 

Wat gelooft Sestra?

Jij bent door God geschapen met unieke kwaliteiten en talenten, om die in te zetten voor Hem, je naaste, de maatschappij en jezelf. Dat is wat Sestra gelooft, en ten grondslag ligt aan de blogs, boeken, magazines en events.

 

Wat doet Sestra?

Onbewust – en soms bewust – speelt je geloof een rol in alles wat je doet. Denk alleen maar eens aan de keuzes die je maakt over vrouw-zijn en moederschap, (on)betaald werk, verantwoordelijkheden en ontspanning… Maar om het geloof echt in praktijk te brengen, is lang niet altijd zo makkelijk, en daarom helpt Sestra je graag je geloof meer uit te dragen, en kleur te bekennen.

 

Wat vind je op Sestra?

Sestra draait om drie woorden: geven, groeien, genieten. De blogs die geschreven worden, vind je onder een van deze drie categorieën.

  • Geven – Durf jij te geven zonder er iets voor terug te krijgen? Hoe spannend is dat eigenlijk? Geven levert je oneindig veel meer op dan je van te voren beseft. Wie de Bijbel openslaat, zal zien dat geven in de Bijbel een voorwaarde is voor gelukkig leven. Hoe kan jij je rijkdom delen?
  • Groeien – Wie wil leven, moet zich ontwikkelen en groeien. Iets inleveren om verder te komen, dat is soms pijnlijk! De Bijbel legt een link naar de natuur: soms snoei je een mooie struik terug zodat hij nog groter kan worden. Ook wij moeten soms gesnoeid worden om vervolgens weer verder – en groter – te kunnen groeien. Durf jij te geloven in groei?
  • Genieten – Het leukste en het moeilijkste voor het laatst: geniet! Maar hoe doe je dat als er reden genoeg is om niet blij te zijn of omdat je de rust niet voelt om te ontspannen? Ja, je hebt helemaal gelijk, en toch; geniet! Geloof het of niet, de Bijbel zegt het al: trek mooie kleren aan en wees vrolijk! Zet alle excuses aan de kant en durf te lachen, te relaxen, eens even helemaal niets te doen.

 

Waarom Sestra?

Geloven betekent anno nu dat je tot een minderheid behoort, en juist daarom is het fijn om te weten dat je niet de enige bent. Dat je niet alleen bent in je vragen, twijfels en struikelblokken over God en je geloof. Sestra wil een brug slaan tussen jou en je omgeving, en je helpen in jouw zoektocht naar wie je bent en hoe je invloed kunt hebben op de wereld om je heen.

 

wie maken Sestra?
Hannah Zandbergen
Hannah is uitgever van alle mooie Sestra boeken en magazines. Ze is getrouwd, heeft drie zoons en houdt van lezen, koken, wandelen, tapas eten, gezond bakken en bewust leven.
Hannah Zandbergen
Tooske Duijnhouwer
Sestra online draait op Tooske. Zij werkt bij Royal Jongbloed op de marketing-afdeling. Ze weet alles van techniek en kan vrijwel elke vraag beantwoorden. Ook beheert zij de social media van Sestra en schrijft en verstuurt ze de nieuwsbrieven.
Tooske Duijnhouwer
Margaretha de Haan
Margaretha werkt ook op de afdeling marketing van Royal Jongbloed en bedenkt o.a. voor Sestra de leukste plannetjes. Zie je ergens een advertentie van Sestra? Dan heeft Margaretha ‘m gemaakt!
Margaretha de Haan
Daniëlle Heerens
Daniëlle regelt alles rond onze blogs en binnenkamer. Ze inspireert en motiveert de schrijfsters, redigeert de teksten en maakt er een mooi berichtje van op Facebook. Ook schrijft ze zelf de mooiste blogs!
Danielle Heerens