Droom!

8 november, 2017

Dertig dagen had hij stickers geplakt. Zijn oogjes glinsterden al de hele week. Regelmatig dagdroomde Oudste Zoon hardop, over de cadeautjes, de visite, de taart. Om zich vervolgens helemaal over te geven aan het feestgedruis. En – inmiddels – volop na te genieten van alles wat hij beleefde en kreeg.

Met gepaste jaloezie zag ik het aan. Zijn blijdschap over wat komen zou. De dagenlange dromen, want hoe zou het gaan? Zijn vertrouwen dat het hoe dan ook feest werd. En zijn ideeën voor traktaties, taarten, wensenlijstje en partijtje.

Het deed mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het is om te dromen. Te dromen van dat waar je op hoopt. Om je vervolgens met blijdschap en vertrouwen toe te wijden om die droom werkelijkheid te laten worden. Stappen te zetten omdat je zo’n duidelijke finish voor ogen hebt. Een eindstreep die jouw leven betekenis geeft; ook al bereik je hem pas over dertig dagen, dertig maanden of misschien over dertig jaar.

Ik hoop dat jij dromen hebt; groot of klein. Zelf droomde ik jarenlang van een moestuin. Inmiddels is-ie er en beroven de rupsen ons continu van de eerste stronkjes boerenkool (tips zijn welkom!). Nog steeds droom ik van een workshop waarin ik met deelnemers ervaar wat er gebeurt als je dat wat jou bezighoudt, gaat delen en opschrijven. De proefavonden waren bemoedigend, alles ligt klaar voor de start, nu nog het lef eraan te beginnen. Vooral droom ik ervan samen in beweging te komen om te Leven met een hoofdletter.

Bemoediging om mijn dromen handen en voeten te geven vind ik in het Bijbelboek Hebreeën, hoofdstuk 11. Daar vind je een lijst gelovige dromers waar je in eerste instantie nogal moedeloos van wordt. Totdat je hun verhalen gaat lezen. Dat van Gideon in Richteren 6. Dat van Rachab in Jozua 2. De roeping van David in 1 Samuel 16. Of dat van Ester in hoofdstuk 4. Dan ontdek je dat het ook maar mensen zijn, net als jij en ik. Mensen die door te vertrouwen op de beloften van hun Maker tot dingen in staat waren waar wij vaak alleen maar van dromen.

Nu komt Kerst eraan, bij uitstek de tijd om te dromen en daarom schreef ik het adventsdagboek Droom! Hoopvol richting Kerst. Het is een dagboek waarmee ik hoop dat jouw dromen tot Leven komen. Dromen die met de mooie handlettering- en biblejournalingideeën van Kris Bossenbroek via je hoofd en handen hopelijk je hart bereiken.

Want dát droom ik jou toe.

Beleef advent met Droom! Met dit creatieve dagboek voor de adventstijd ontdek je een wereld aan dromen. Bijbelse dromen die met de komst van Jezus werden vervuld, of nog op hun vervulling wachten. Dromen die vaak beloften zijn. Ook word je uitgedaagd zelf weer te gaan dromen. Verwoord jouw hoop in een dromenlijst, en ontdek hoe jouw dromen gaan rijmen met die van Hem. Elke dag sta je even stil bij jouw en Gods dromen, aan de hand van een korte overdenking. En elke dag krijgt dit extra betekenis of letterlijk vorm met biblejournaling- of handletteringopdrachten. Zo leef je bewust toe naar de komst van Jezus. Droom je mee?

Reacties

nieuwe reacties


Scheiden om geldzorgen Prachtig en getalenteerd
Scheiden om geldzorgen
Prachtig en getalenteerd