Droom je mee?

29 november, 2017

I dreamed a dream was het liedje dat Suzan Boyle wilde zingen tijdens haar eerste optreden bij Britain’s Got Talent. De zaal lachte haar uit, de jury reageerde schamper, tot Boyle de eerste noten uit haar mond liet klinken en daarmee heel Engeland – en miljoenen YouTubers – om haar vinger wond. I have a dream, riep Martin Luther King in 1963 luid vanaf de trappen van het Lincoln Memoriam in Washington D.C. Ruim een jaar later werd met de Civil Rights Act alle rassenscheiding verboden.

Waar droom jij van?

Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, zegt God in Genesis 1. Een prachtige droom, met grote gevolgen. Gevolgen die laten zien dat de droom van God niet in het paradijs tot een einde kwam, maar via Betlehem en Golgota op weg is naar zijn hoogtepunt: de wederkomst van Jezus Christus.

Waar droom jij van?

In deze adventstijd willen we je uitdagen (weer) te gaan dromen. Je zult ontdekken dat de komst van Jezus naar de aarde omgeven is met dromen. Dromen van hoop die anno nu nog steeds springlevend zijn! Dromen die jouw eigen dromen richting en levenslust geven.

We hopen dat jouw dromen in deze adventstijd al lezend, tekenend en biddend schitterende vormen zullen aannemen. Niet alleen in je hoofd, maar via de creatieve verwerkingen op papier ook in je hart. Je kunt de illustraties op verschillende manieren gebruiken: om in te kleuren, om na te schrijven en als sjabloon. Dat kan ook in je Schrijfbijbel. Leg een handletteringtekst onder een papiertje, trek het over en maak er jouw eigen variant op. Uitgewerkte voorbeelden (zoals de DIY-sterrenhemel) kun je vinden op deze site.

Op een hoopvolle Kerst!

Kris Bossenbroek
Esther van Lunteren

PS 1 Download ook de mooie handleteringquote over Hanna.
PS 2 Doe ook mee aan de superleuke challenge! Op 1 december starten Kris Bossenbroek en Esther van Lunteren de biblejournaling adventchallenge aan de hand van dit boekje. Laat je elke dag inspireren met biblejournaling uitwerkingen. Je kunt de challenge volgen op Instagram met #droomadvent.

Beleef advent met Droom! Met dit creatieve dagboek voor de adventstijd ontdek je een wereld aan dromen. Bijbelse dromen die met de komst van Jezus werden vervuld, of nog op hun vervulling wachten. Dromen die vaak beloften zijn. Ook word je uitgedaagd zelf weer te gaan dromen. Verwoord jouw hoop in een dromenlijst, en ontdek hoe jouw dromen gaan rijmen met die van Hem. Elke dag sta je even stil bij jouw en Gods dromen, aan de hand van een korte overdenking. En elke dag krijgt dit extra betekenis of letterlijk vorm met biblejournaling- of handletteringopdrachten. Zo leef je bewust toe naar de komst van Jezus. Droom je mee?

Reacties

nieuwe reacties


Voorbeeld zijn Misdaadcijfers
Voorbeeld zijn
Misdaadcijfers