Schrijf naar hartenlust

13 november, 2017

Notitieboekjes, heb je er daar, als vrouw, ooit genoeg van? Per slot van rekening valt er altijd wel iets te onthouden; of het nu gaat om een mooie Bijbeltekst, een treffende quote, een prachtig lied dat je niet mag vergeten of gewoon iets heel anders. En eigenlijk is het maar goed dat ze best wel snel vol zijn, want dan heb je tenminste een goed excuus om weer een nieuwe te kopen. Zoals Sestra’s nieuwste pareltje: Notebook.

Dit stijlvolle notitieboek is door de vele schrijfruimte perfect om naar hartenlust in te schrijven, journallen, handletteren en doodlen. Het boek bevat op iedere pagina een citaat uit de Bijbel of een inspirerende of bemoedigende quote van bijvoorbeeld Beth Moore, Jane Austen, Carianne Ros. Je kunt hem dus ook heel goed gebruiken als hulpmiddel bij Bijbelstudies (van Beth Moore), of gewoon voor je eigen stille tijd.

Schrijf er bijvoorbeeld je gebeden in en wissel die af met mooie handletteringquotes. Of gebruik de lege ruimte om je gevoelens en gedachten neer te pennen en maak er een dagboek van. Je kunt er natuurlijk ook verhalen in kwijt, of je aan creatieve schrijfopdrachten – als elfjes, haiku’s, lettergedichten – wagen. Of leg in dit notitieboek in een soort brief je moeiten en zorgen voor aan God. Van je afschrijven is namelijk erg fijn om moeilijke dingen in je leven een plekje te geven. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt deze nieuwe journal ervoor gebruiken.

Wat jou ook het meest ligt, maak er een persoonlijk bewaardocument van, zodat je later nog eens terug kunt bladeren en kunt lezen wat je op het moment dat je het schreef, bezighield. Als je er gebeden in heb geschreven, kom je dan misschien wel tot de ontdekking dat ze uitgekomen zijn. Als je er een dagboek van hebt gemaakt, blijkt er wellicht heel veel veranderd. Als je je zorgen en moeiten aan God hebt verteld, zie je nu misschien dat Hij je heeft gehoord en uitkomst heeft geschonken.

Tenslotte is God, zoals een van de eerste spreuken uit dit notitieboek zegt, bereid om iedere dag elke last op Zich te nemen, zelfs de kleine dingen waarvan je denkt dat je ze wel op eigen kracht aankunt.

Stijlvol notitieboekje om naar hartenlust in te schrijven, journallen, handletteren en doodlen. Het boekje bevat op iedere pagina een citaat uit de Bijbel of een quote van bijvoorbeeld Beth Moore. Geschikt voor gebruik bij de studies van Beth Moore, of gewoon voor je eigen stille tijd.

Reacties

nieuwe reacties


Vanwaar komt mijn hulp? Over kinderen en zo…
Vanwaar komt mijn hulp?
Over kinderen en zo…