Schenk aandacht

17 mei, 2017

Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld.
Romeinen 8:1

Met dit vers wil ik heel graag dit Bijbels dagboek beginnen. Het mag je bemoedigen bij het lezen van dit dagboek. Het is een waarheid waar je niet aan hoeft te twijfelen. Wanneer je in Christus bent, word je niet meer veroordeeld. Wie je ook bent of wat je ook hebt gedaan, God veroordeelt jou niet. Hij is altijd op zoek naar herstel en God verlangt naar een diepe liefdesrelatie met jou.

Laat je gedachten hier eens over gaan, schenk er aandacht aan. Zodra je dit gaat beseffen, vormt het de basis voor een leven in vrijheid en eenvoud. Je hoeft alleen maar je lege handen open te houden om Gods liefde overvloedig te ontvangen. Gods liefde voor jou is zo ontzagwekkend groot. Je bent voor eeuwig van Hem en niets kan jou scheiden van Zijn liefde omdat Hij Zijn leven heeft gegeven voor jou. Van harte gefeliciteerd zus, dat jij zo’n status hebt gekregen in Christus! Je bent vrijgekocht door het bloed van het Lam.

Ik wil je aanmoedigen om dit Bijbelvers uit je hoofd te leren, zodat je niet vergeet hoe jij naar jezelf mag kijken. Ik wil je ook aanmoedigen om door de ogen van God naar jezelf te kijken. Hoe denk jij dat Hij naar jou kijkt? Vraag het vandaag eens aan Hem. Een ding staat vast: Hij veroordeelt je niet. Komt dat overeen met hoe jij naar jezelf kijkt?

God houdt van je, ongeacht jouw falen. Gods accepterende ogen zoeken jou steeds weer op. Hij verlangt ernaar dat jij contact maakt met Hem. Van daaruit wil Hij jou aanmoedigen om de relatie met hem intens te maken, zodat jij steeds meer ontdekt hoe je mag leven als een vrij mens. God is naar je op zoek! De vraag is: laat jij je vinden?

Mocht je verlangen om tijd met God door te brengen, opnieuw te worden aangewakkerd, dan wil ik je aanmoedigen om twee briefjes op een prikbord te hangen, zodat je ze iedere dag kunt lezen. Deze twee vragen mag je erop schrijven:

  • Heer, hoe kan ik U vandaag alle eer geven?
  • Heer, hoe mag ik vandaag naar mijzelf kijken?

Als je deze twee vragen iedere dag aan God stelt, zal Hij je de antwoorden geven. Ga de uitdaging maar aan!

Schenk aandacht
Probeer gedurende de dag Gods aanwezigheid op te merken. Maak Hem groot door grote en kleine zegeningen op te merken. Vraag Hem daarbij ook of Hij jou wil leren kijken naar jezelf op Zijn manier. Leg een betrouwbare basis onder je identiteit. Een stevig fundament is nodig om Gods waarheid te ontdekken.

Tekst: © Leven met aandacht – Sarianne van Dalen

Leven met aandacht is een praktisch bijbels dagboek voor vrouwen. Aan de hand van Filippenzen 4:8 laat het je nadenken over waar je aandacht naar uit gaat. Je wordt iedere dag bewust even stilgezet. De korte Bijbelstudies bieden handvatten om de dag mee in te gaan. Iedere week eindigt met een DIY waarmee je de Bijbelse thema’s handen en voeten kunt geven.

Reacties

nieuwe reacties


Waarom? Fouten maken mag
Waarom?
Fouten maken mag