Verborgen schatten

13 april, 2017

Je bent een schat, een grote, waardevolle schat. Kun je dat geloven? Om een schat te vinden, moet je eerst heel wat werk verzetten door op zoek te gaan naar wat er onder allerlei lagen stof en aarde zit verstopt. God wil deze kostbaarheden tevoorschijn halen in ons leven, want Hij ziet jou als een schat.

Een schat is kostbaar, waardevol en uniek. Er moet vaak een flinke som geld betaald worden om hem in bezit te krijgen. Als eigenaar van een schat ga je zorgvuldig met je bijzonderheden om, want je wilt niet dat er iets van je schat beschadigd of geroofd kan worden. In de Bijbel kunnen we lezen dat Jezus, de Zoon van God, er alles voor over heeft gehad om jou te laten inzien dat je waardevol voor Hem bent. Het heeft Hem alles gekost, zelfs Zijn eigen leven.

Dit deed Hij vanuit liefde voor Zijn Vader en voor jou. Als je dit gelooft, dan kun je jezelf gaan zien als Gods geliefde kind. Echter, veel te vaak koesteren we heel andere gedachten over onszelf. Niet de gedachten van heil, vrede en hoop, maar kleinerende gedachten en gedachten van minderwaardigheid. We vergelijken onszelf zo gemakkelijk met een ander. In onze ogen lijkt die ander altijd beter, mooier en krachtiger dan dat wij onszelf zien.

Zo komen we er vaak bekaaid vanaf, en halen we onszelf naar beneden. Op die momenten zegt God: ‘Ik zie, Ik zie, wat jij zelf nog niet ziet! Ik zie een grote schat in jouw leven liggen die Ik tevoorschijn wil halen en in het licht wil brengen. Jij bent jij en je bent uniek. Je bent enig in je soort, kostbaar, onvervangbaar, waardevol en authentiek.’ God heeft jou gemaakt omdat Hij jou nog niet had.

In Psalm 139 staat beschreven hoe kunstig Hij jou in elkaar heeft gezet, van jou is er maar één. Je bent handgemaakt, een Meesterwerk. God maakt dus geen rommel. Hij weet heel goed wat Hij doet. Waar je ook vandaan komt en hoe je ook bent ontstaan, God heeft jou gewild. Je bent geliefd en aanvaard door Hem, Hij heeft een groot plan met jouw leven. Ga samen met Hem het avontuur aan. Zo kun jij de door Hem gegeven gaven, kwaliteiten en talenten gaan ontdekken.

Ze liggen nu misschien nog verborgen, maar als je Hem vertrouwt, worden ze zichtbaar; ze zijn immers niet bedoeld om onder de oppervlakte te schitteren. God wil deze verborgen schatten tevoorschijn halen om in Zijn licht te brengen, zodat ze ingezet kunnen worden in Zijn Koninkrijk. God wil ons dus vernieuwen in ons denken…

Jij bent een geschenk, jij bent een schat, geloof je dat?

 

Tekst: © Tijd om op te staan

Tijd om op te staan wil je helpen om Gods unieke plan met jouw leven te ontdekken. Door middel van Bijbelteksten, verwerkingsvragen en doe-opdrachten ga je op zoek naar wie je bent en hoe God je bedoeld heeft. Je wordt je bewust van je koninklijke identiteit en geïnspireerd om op te staan, voor Jezus te leven en te schitteren!

Reacties

nieuwe reacties


Elke dag een foto! Lenteleven
Elke dag een foto!
Lenteleven