Leef wat je gelooft

4 juli, 2017

Live what you believe. Deze uitspraak is mijn motivatie geweest om de True You Training op papier te zetten. Deze woorden zetten mijn leven op zijn kop toen ik tot geloof kwam en dagen mij nog iedere dag uit om verdere stappen te zetten. Het veranderde de levens van mensen om mij heen. Live what you believe – leef wat je gelooft – is voor mij de uitspraak om mezelf af te vragen wat en vooral in Wie ik echt geloof en hoe ik dit in praktijk breng.

Ik geloof in een levende God, de God van de Bijbel. Ik geloof dat Hij almachtig is, Schepper van hemel en aarde. Hij was niet alleen de Levende in de dagen van de Bijbel, maar juist ook vandaag, ook in mijn leven!

Mooi dat ik dit geloof, maar hoe zie ik dit dan terug in mijn leven? Er zijn wel meer mensen die zeggen iets dergelijks te geloven. Waarom zie ik daar zo weinig van terug in de wereld om mij heen of in de kerk? Ik daag graag mensen uit om te gaan staan voor datgene waar ze in geloven. Of beter gezegd: voor Hem in Wie ze geloven. En hiermee een verschil te maken in deze wereld.

Dat is namelijk zo ontzettend hard nodig. Deze wereld heeft mensen nodig die niet bang zijn om op te staan, om zichzelf te laten zien en zich in te zetten voor het goede. Die niet bang zijn om te geloven! De wereld schreeuwt om echtheid, puurheid en waarheid. Ik geloof dat dit Gods diepste verlangen is, ook vandaag: Onze Redder, Die wil dat alle mensen worden gered en de waarheid leren kennen. (1 Timoteüs 2:3b-4)

Een verandering in mijn leven opende mijn ogen voor het leven in waarheid: te weten wie God echt is. Te ontdekken wie Hij werkelijk is, in Zijn grootheid, almacht, onvoorwaardelijke liefde en plan voor deze wereld en voor ieder van ons. En te ontdekken wat dit mij leert over wie ik zelf ben. Te weten van Wie ik ben. Ik mag een kind, een dochter, zijn van deze God!

Hierin vind ik echte vrijheid, waarde en zekerheid. Ik mag voor deze God leven, volgens Zijn plan met mijn leven. Niet naar verwachtingen van mensen of geleid door omstandigheden, maar geleid door de weten schap dat God alle dingen in Zijn hand heeft.

Deze levenservaring en het kennen van Gods waarheid zijn een schat die ik niet voor mijzelf wil houden. Het geeft mij iedere dag hoop en het is mijn diepste verlangen dit anderen te laten weten, in het bijzonder vrouwen! God heeft een uniek plan met ons, vrouwen, in deze wereld. Ik geloof dat we vrouwen mogen wakker schudden om op te staan en met alle prachtige eigenschappen die God in hen heeft gelegd hun plek in te nemen in deze wereld!

Leef wat je gelooft!

Ik wens je veel plezier in het werken met True You.
Nadine de Vos-de Goede

Tekst: © True You Training

Wat geloof je echt? En hoe zie je dat terug in jouw leven? Die vragen staan centraal bij de True You Training. True You biedt (jonge) vrouwen de mogelijkheid om samen op een relaxte en persoonlijke manier alledaagse onderwerpen me t elkaar te bespreken. Aan de hand van acht thema’s worden deelneemsters met creatieve opdrachten en prikkelende vragen uitgedaagd om na te denken over hun leven, geloof en keuzes. Deze handleiding bevat alle praktische informatie voor vrouwen die als trainster aan de slag gaan om zelf een True You Training te verzorgen. Met de handleiding krijg je toegang tot True You Online, de digitale werkomgeving met alle uitgewerkte opdrachten, powerpointpresentaties en bij ieder thema een persoonlijk filmpje van Nadine de Vos. De training is een compleet pakket en biedt een goede basis om zelf jouw training met jouw verhaal van te maken. Neem een kijkje of bestel de handleiding meteen.

Reacties

nieuwe reacties


Hart in actie Wachten
Hart in actie
Wachten