Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken en de droogte is genoeg drinken heel belangrijk en als je dan toch wat moet drinken, is er natuurlijk niets lekkerder dan een verfrissend drankje. Dat vinden wij op de redactie ook en daarom hebben we vandaag iets lekkers voor je. IJsthee.
Je kunt ijsthee uiteraard ook kopen in de supermarkt, maar veel lekkerder is zelfgemaakte ijsthee. En zelf ijsthee maken is helemaal niet zo moeilijk. En het kost ook niet veel tijd en is niet duur. De perfecte dorstlesser dus.
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Neem een grote kan en doe daar de 2 eetlepels losse thee of 2 zakjes thee in. Het smaakje kun je zelf uitkiezen. Voeg vervolgens 2 tot 3 eetlepels suiker of honing toe en giet 1,5 liter water in de kan. Houd je van fris? Voeg dan ook 2 partjes citroen toe.
Laat de thee een nacht in de koelkast trekken. Check meteen even of je nog genoeg ijsklontjes in je vriezer hebt liggen. Bij het gebruik van losse thee is het handig om de ijsthee de dag erna voor gebruik eerst te zeven.
Tip
Voor een grote hoeveelheid ijsthee verdrievoudig je de thee en suiker. De hoeveelheid water blijft hetzelfde. Na een nacht trekken heb je een kan ijstheeconcentraat. Schenk een deel ervan in een andere kan en leng dat aan met water en ijsblokjes. Zo heb je genoeg voor een paar kannen ijsthee zonder dat het extra ruimte inneemt in je koelkast.
Variatie
Smaken verschillen, dus probeer vooral uit wat jij lekker vindt. Suiker kun je vervangen door stevia of een andere zoetstof. Bij muntthee is suiker wellicht niet eens nodig; gooi wat verse munt in de kan voor meer smaak.
Proost op een fijne zomer(vakantie)!
Tekst: © Zomer (2016)
Zomer (2016) is een heerlijk retro magazine om in je vakantiekoffer te stoppen, thuis te lezen of cadeau te doen. Dit nummer staat vol recepten, DIY en praktische lekker-lees-artikelen, en draait om het thema: het waarderen van het kleine. Speciaal voor jou vind je erin ook nog ansichtkaarten en een miniboekje! Mis hem niet!