Badhanddoektas

1 augustus, 2017

Geen zomer zonder een dagje zon, zee, strand. Een dagje met zand tussen je tenen. Zilte zeegeur in je neus. Wind in de haren. Zonnebril op je neus. Goed ingesmeerd. Verfrissende smoothie en hartige versnapering binnen handbereik. Sestra’s ZOMER op je schoot. Agenda thuis. Telefoon uit. Deadlines ver weg. Een dagje waarop niets moet en alles mag. Waarop je heel de dag dat je niets meer nodig hebt dan een goedgevulde tas en een zachte handdoek. Oftewel: de badhanddoektas.

De wat? vraag je misschien. Nou, de badhanddoektas – een badhanddoek en tas in één. Op die manier is niet meteen je halve tas gevuld met alleen maar een handdoek en heb je alle ruimte voor al je tijdschriften en andere dingen. En deze tas is niet alleen handig, maar ook superzomers, hip en vrolijk en – nog leuker – je kunt hem zelf maken. En dus helemaal aanpassen naar jou wens en smaak. Wil je een stippeltjeshanddoek? No problem. Liever bloemetjes? Ook dat kan.

Als je nu denkt: maar dat is vast hartstikke ingewikkeld; dat kan ik natuurlijk niet. Nou, niets van dat alles. Het is zo gepiept. Dus haal je naaimachine onder het stof vandaan, verzamel alle benodigdheden en ga aan de slag.

Wat heb je nodig?

  • een grote badhanddoek
  • een stevige lap stof, oud dekbedovertrek of een stuk windscherm
  • een kofferriem (Action)
  • een opblaasbaar reiskussen (Xenos)
  • een naaimachine

Hoe maak je het?

  • Aan de bovenkant van de handdoek plaats je een lap dubbelgevouwen stof, ongeveer ter grootte van een kussensloop (of gebruik gewoon een kussensloop). Naai deze met drie zijden vast aan de handdoek. De bovenkant van de lap stof blijft open; zo kun je er later een kussentje in schuiven. (Zie a op de tekening in de onderstaande afbeelding.)
  • Aan de onderkant van de handdoek naai je een smalle lap stof ook aan drie zijden vast. De bovenkant openlaten, want hier komen opbergvakjes voor je zonnebrandcrème, een tijdschrift en je zonnebril. Door wat extra verticale naden te stikken, krijg je verschillende vakken. (Zie b op de tekening in de onderstaande afbeelding.)
  • Het bovenste gedeelte – de grote lap stof die vastgenaaid is aan de handdoek – draai je nu binnenstebuiten. Zo ontstaat een tas waar je de rest van de handdoek in kunt doen.
  • Knip de kofferriem in twee gelijke delen; de gesp heb je voor dit project niet nodig. Naai de ene band vast aan ene kant van de tas (de lap stof) en de andere band aan de andere kant (de handdoek); net zoals de hengsels van een echte strandtas of een mand. Let erop dat ze op dezelfde hoogte zitten, anders draagt het lastig.

En voilà, je badhanddoektas is af.

En nu snel een stranddagje plannen!

Tekst: © ZOMER (2016)

Een heerlijk zomers, retro magazine rondom het thema ‘het waarderen van het kleine’. Met o.a. maak je eigen diorama, portretten van verzamelaars, recepten, DIY’s, lekker-lees-artikelen, 20 kleine tekenopdrachten, vallen en weer opstaan, blij met weinig, funfood, pasta uit de boom, treinreizen, columns en een miniboekje dagboekschrijven! Deze ZOMER gemist? Gelukkig is hij er nog. Bestel hem snel!

Reacties

nieuwe reacties


Stralende morgenzon Zomertijd = reflectietijd
Stralende morgenzon
Zomertijd = reflectietijd