Vorig jaar rond deze tijd stuurde ik met zweet in mijn handen een sollicitatiebrief naar Sestra. Ik had geen idee of er werk was, maar ik wist wel dat het een organisatie met doelstelling was waarbij ik me thuis voelde. Een plek waar ik misschien iets verder kon met mijn verlangen naar groei en verandering. Een paar weken later was ik een illusie armer en een kans rijker. Geen baan, maar wel de mogelijkheid om te bloggen. Met het hart in de keel stuurde ik mijn eerste blog, een foto en iets over mezelf op en begon daarmee aan een nieuw groeispurtje.

In mijn bio op de website van Sestra stond: Privé koestert ze de wens om een carrièreswitch te maken en zich meer te richten op creativiteit, opbouw en bemoediging. Wat vind ik het bijzonder om een jaar later te kunnen zien dat er ook echt stappen zijn gemaakt! Begin dit jaar heb ik een opleiding tot kleurconsulent gevolgd. Mijn fantastisch creatieve broer heeft een logo en een website voor me gemaakt. Ik ben ook op andere plekken gaan bloggen en hoop dat ik binnenkort kan gaan beginnen met weer een andere opleiding.

Wat zit er een kracht in woorden, in hardop wensen, in kleine stappen nemen! In mijn ongeduld zou ik kunnen denken dat het allemaal niets voorstelt, maar als ik achteromkijk, zie ik een begin bij het lef hebben om die brief te sturen. Een klein stapje om een wens waarheid te gaan maken. Het achteromkijken bemoedigt mij om in beweging te blijven. Om enge dingen te doen, zoals mezelf aan te bieden en me daardoor kwetsbaar opstellen. Om stappen te blijven zetten op weg naar dromen. Om negatieve gedachten en zelfveroordeling onder ogen te zien en te ontkrachten.

Het wordt tijd om mijn bio te veranderen. Ik koester niet alleen een wens – ik mag met een stille glimlach en een beetje trots constateren dat de carrièreswitch er misschien nog niet volledig is, maar dat er wel degelijk iets op gang gebracht is sinds vorig jaar.

Het is pril, maar het is er wel! Ik put er moed uit om weer nieuwe spannende stappen te zetten en verder te groeien richting dromen die waarheid worden.

Marit Hofman
Marit (1971) is getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ze is geboren in Noorwegen en opgegroeid in Oeganda, Ethiopië, Kenia en de Verenigde Staten. In het dagelijks leven werkt ze als vrijwilligerscoördinator en is ze een netwerker, verbinder en regeltante. Privé volgt ze haar dromen na en is ze bezig een carrièreswitch te maken en zich meer te richten op creativiteit, opbouw en bemoediging. Ze schrijft over haar zoektocht en ontdekkingen in het worden wie ze is; hier maar ook op haar eigen blog Met Marit.
Marit Hofman

Nieuwe berichten door Marit Hofman (toon alles)

Reacties

Marit Hofman
Marit (1971) is getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ze is geboren in Noorwegen en opgegroeid in Oeganda, Ethiopië, Kenia en de Verenigde Staten. In het dagelijks leven werkt ze als vrijwilligerscoördinator en is ze een netwerker, verbinder en regeltante. Privé volgt ze haar dromen na en is ze bezig een carrièreswitch te maken en zich meer te richten op creativiteit, opbouw en bemoediging. Ze schrijft over haar zoektocht en ontdekkingen in het worden wie ze is; hier maar ook op haar eigen blog Met Marit.